Mi kell egy jó pizsipartyhoz?

Mi kell egy jó pizsipartyhoz?

Furcsán hangozhat, de először is egy magabiztos szülő: a gyermek és a szülő felhőtlen jókedve csak úgy garantált, ha a szülő biztos benne, a gyermeke jó helyen van, jó kezekben és szuperül érzi magát. Azt hiszem azt már mindenki kívülről fújja, hogy a szülők érzelmi állapotát a gyermekek könnyen átveszik, így, ha mi jó kedvűek vagyunk, a gyerekeink sem fognak búslakodni, stresszelni az esetleges új környezet, új társaság miatt.

Ebből adódik a második legfontosabb elem: egy gyermek, aki alig várja, hogy egy fergeteges, emlékezetes buliban legyen része a régi és/vagy új barátaival. 

A pizsipartyt egyénileg is igénybe vehetitek meghirdetett időpontjainkra vagy csomagot is választhattok egy nagyobb társaságnak (pl. ovis, sulis társak).

A gyerekeknek szükségük van nagy térre, játékokra a mókázáshoz, és természetesen felnőtt társaság nélkül sem maradhatnak, akik gondosan figyelik őket, irányítják és kreatív ötletekkel segítik a szórakozásukat.

A kényelemhez pedig a megfelelő öltözet, pizsama, ágynemű, alvóka és a tisztálkodási eszközök lesznek fontosak.

Hogyan kezdjünk neki a pizsipartynak?

Pizsipartyjainkat mindig egy ismerkedős játékkal kezdjük.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek összehangolódjanak, mindenkit megismerjenek, esetleg új barátokat szerezzenek. 

Ha már mindenki ismer mindenkit, akár több csoportba is rendezhetjük a társaságot és különböző feladatokat találhatunk ki, vagy rájuk is bízhatjuk a döntést a játék és ötlet -repertoárunk közül: lehet gyöngyfűző vagy legós asztalt kinevezni, társas- és kártyajátékokat elővenni, jelmezekbe bújni és szerepjátékozni, közösen tornázni, táncolni… gyakorlatilag végtelen lehetőségünk van, főleg, ha egy udvar is rendelkezésünkre áll mindenféle kültéri játékkal.

Jöhet a párnacsata! 

Ügyeljünk, hogy a gyerekek könnyed és egészséges vacsorát egyenek, hiszen a cél a pihentető alvás.

Tudjuk, hogy a popcorn, a chips, az étvágygerjesztően feldíszített fánkok nagyon kelendőek a gyerekek körében, mégis, ha lehet próbáljunk más, egészséges de finom alternatívát találni ( pl. zabpelyhes banános muffin ) vagy ötletesen tálalni a vacsorát.

Pizsiparty nincs párnacsata nélkül, de ügyeljünk a megfelelő biztonságra: semmi ne törjön, senki ne szenvedjen sérülést.

Egy kis esti pizsi-discot is rendezhetünk, elemlámpás tánccal, világító karkötőkkel fokozva a hangulatot. 

Lefekvés előtt diavetítőzünk, retro hangulatot teremtve és elővesszük régi kedvenc meséinket.

Ha lehet kerüljük a tablet, tv használatát, különösen lefekvés előtt.  Ez az esemény, a pizsiparty szóljon a közösségformálásról, az együtt töltött minőségi időről!

A pizsiparty másnapján

A szokásos tisztálkodási folyamat után, reggelizés közben felelevenítjük az előző este legemlékezetesebb pillanatait.  

Adjunk teret, időt a gyerekeknek még egy kis játékra, beszélgetésre, az elbúcsúzásra. Akár már fixálhatjuk is a következő pizsiparty időpontját, megkönnyítvén a bulihelyszín elhagyását.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Címünk:

1147 Budapest Gyarmat utca 74.B

Telefon:

06 30 979 51 10

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük